Harmonet-tie matkallasi harmoniaan     
  kukka     Koulutus         kukka    Luontaisterapia    kukka        Hyvinvointi   kukka 
      

Etusivu     Henkilöstö  Hoitola  Yhteystiedot    Ajankohtaista  Hoitohinnasto Terapiat  Koulutus  Luontaishoitajat  Intialaisen päähieronnan terapeutteja   Ki-energiahierojat   Ayurvedahoitajat    Hoitoharjoittelijat     Linkit

Intialainen päähieronta Champissage

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Olo on jo puolen tunnin hoidon jälkeen tavattoman seesteinen ja ajatukset ovat kirkkaat ja rauhalliset. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu vielä seuraavien päivien ajan.

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha hoitomenetelmä. Intiassa sitä on käytetty perinteisesti perhepiirissä perheenjäsenten hieronnassa ja erityisesti naiset hoitavat sillä päätään ja hiuksiaan käyttäen erilaisia öljyjä. Myös partureiden palveluihin kuuluu päänhieronta.

Modernin Intialaisen päähieronnan Champissagen toi Englantiin (1981) intialainen fysioterapeutti, refleksologi, osteopaatti ja hieroja Narendra Mehta, joka kehitti hoitomuotoa edelleen lisäten siihen hartiaseudun, olkavarsien sekä kasvojen hieronnan. Hoito tehdään länsimaalaisille helpommin omaksuttavasti ilman öljyä.
Selkä, hartiat, yläraajat, niska ja pää ovat tärkeitä energiakeskuksia; mm. stressi, vihastuminen ja jännitys aiheuttavat niskan jäykkyyttä, kipuja selässä, hartioilla ja olkavarsissa, päänsärkyjä ja silmäoireita.
Narendra Mehta käytti hoitotekniikkaa kehittäessään intialaisen perimätiedon ohella hyväksi tietämystään meridiaaneista, akupisteistä, heijasteista ja chakroista.
Hänellä oli Lontoossa kurssikeskus, The London Centre of Indian Champissage, jossa hän koulutti terapeutteja ympäri maailmaa.

Intialainen päähieronta on kosketusterapiaa; useat ihmiset eivät saa riittävästi koskettelua. -  Jo istua hiljaa ja tuntea hierojan kädet päänsä päällä auttaa monia vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvänolon tunnetta.

Hoito muodostuu sarjasta  hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen marmapisteitä (akupisteitä) ja kasvojen heijastealueita.
Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa fyysisiä sekä tunnetukoksia.
Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Hoidossa pyritään herättämään kehon oma älykkyys, muisti siitä, miten sen tulee toimia terveyden ylläpitämiseksi (kuonanpoisto, autoimmunologiset vaivat, hormonaaliset epätasapainot ...)

Jokainen hoito on ainutkertainen, jopa pyhä tapahtuma. Se aika on varattu juuri Sinulle, keskeytyksittä, jotta voit rentoutua syvällisesti ja tuntea, että Sinusta välitetään ja  pidetään huolta.

Hoito suoritetaan vaatteet päällä (mieluiten puuvillainen t-paita) joko istuen tai hoitoalustalla maaten. Hoitoa voidaan ottaa tarpeen mukaan yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina.

Annan Intialaista päähierontaa
istuen 30 ja 45 minuutin hoitoina,
45 minuutin hoitona selinmakuulla   sekä


Iki-ihanaa

I
ntialaista ylävartalohoitoa
60 min
, jossa aluksi selkä ja kädet hierotaan eteerisillä öljyillä ja lopuksi tehdään nirvanaan johdattava päähieronta. "On kuin olisi käynyt taivaan porteilla" -asiakaskommentti!

Hoidosta saadaan apua mm.
     - päänsärkyyn
     - lihasjännityksiin
     - silmien rasitusoireisiin
     - stressiin (emotionaalinen stressi,       
       mentaalinen stressi)
     - unettomuuteen
     - energiatukoksiin
     - TMJ-oireisiin (leukanivelten pinnetilat,
       kasvohermosäryt, purentasäryt..)
     - lymfaattisiin tukoksiin
     - poskiontelo-ongelmiin
     - hius- ja päänahan ongelmiin
     - verenkiertohäiriöihin
     - tinnitukseen
     - pelkotiloihin, masennukseen,
       paniikkihäiriöihin

Kun haluat hemmotella itseäsi tai läheistäsi, Intialainen päähieronta on mitä oivallisin tapa tehdä se!
                                                                        

Takaisin
    Hoitolaan